Slimmemeteruitlezen.nl is er zowel voor consumenten als bedrijven, instellingen en verenigingen.

Zonne-energie

Het uitlezen van uw zonnepanelen

Als de zon schijnt heeft u te maken met twee verschillende leveranciers van uw energie: uw energieleverancier én uw zonnepanelen. Hierdoor heeft u geen inzicht meer in uw eigen gebruik en is het vaak niet mogelijk te achterhalen wat uw zonnepanelen opgewekt hebben.

Slimmemeteruitlezen.nl biedt hier een oplossing voor. Een slimme meter meet de geleverde en teruggeleverde KW-uren. Om inzicht te krijgen in de opbrengsten van uw zonnepanelen is het noodzakelijk om éénmalig een koppeling te maken met een monitoringssite. Wij adviseren een koppeling te maken met de website www.PVOutput.org. Slimmemeteruitlezen.nl maakt vervolgens een webkoppeling met deze website waardoor we alle gegevens overzichtelijk weergeven. Meer informatie vindt u hier.
 
 

Eenvoudig vergelijken

Het grote voordeel om een webkoppeling te maken met www.PVOutput.org is dat u uw productie eenvoudig vergelijkt met andere installaties in uw buurt. U heeft hierdoor snel inzicht in het rendement van uw zonnepanelen en kunt u, indien noodzakelijk, maatregelen nemen.

Jaarabonnement

Bij slimmemeteruitlezen.nl geven wij u kwalitatieve informatie op basis waarvan u kunt besparen op uw energierekening. Om u van deze informatie te voorzien, vragen wij een kleine kostenvergoeding. Een jaarabonnement bij slimmemeteruitlezen.nl kost:
- Uitlezen van elektriciteit en gas: € 20,- per jaar, excl. BTW.
- Uitlezen van elektriciteit, gas en zonnepanelen: € 30,- per jaar, excl. BTW

Het verbruik wat op de omvormer van de zonnestroominstallatie wordt weergegeven is bijna altijd anders dan wat u bij Slimmemeteruitlezen.nl kunt zien. De reden hiervan is dat wij de teruglevering van elektriciteit registreren en de omvormer de productie van elektriciteit. Het verschil hier tussen is de opgewekte energie die direct in huis gebruikt wordt.