Slimmemeteruitlezen.nl is er zowel voor consumenten als bedrijven, instellingen en verenigingen.

Hoe werkt het?


Standaard ontvangt u van uw energieleverancier elke twee maanden een overzicht van uw energieverbruik. Dit overzicht bevat echter maar beperkt informatie over uw energieverbruik. Met slimmemeteruitlezen.nl heeft u meer en sneller inzicht en kunt u echt besparen op uw energierekening.

Wat is een Slimme meter?

De slimme meter is een digitale elektriciteitsmeter die, in tegenstelling tot de standaard meters, op afstand de meterstanden uitleest. In veel gevallen is de gasmeter gekoppeld aan de elektriciteitsmeter zodat ook de gasmeter uitgelezen wordt.

Met een slimme meter is het mogelijk om dagelijks uw energieverbruik op te vragen. Het dagelijks uitlezen van uw energieverbruik biedt uw eigen netbeheerder niet, hiervoor is aanmelden bij een specialist op het gebied van uitlezen van slimme meters noodzakelijk. Wij helpen u graag om uw energieverbruik te verlagen en zo geld te besparen.

 

Actueel en overzichtelijk

Bij slimmemeteruitlezen.nl logt u in met uw persoonlijke code op elk gewenst moment. U ziet in één opslag en in overzichtelijke grafieken:
- het energieverbruik van elektriciteit;
- het gasverbruik;
- de opgewekte en teruggeleverde energie van de zonnepanelen (indien van toepassing).

De gegevens worden dagelijks bijgewerkt zodat altijd actuele informatie beschikbaar is. Op zeer gemakkelijke wijze vraagt u de jaar-, maand-, week- of dagwaardes op. Door in te zoomen kunt u zelfs kwartierwaardes voor elektriciteit en uurwaardes voor gas bekijken.

Bewuster energieverbruik

Ook het vergelijken van uw energieverbruik-data is eenvoudig. De door u opgevraagde gegevens blijven bewaard waardoor u ook de verschillen met de dagen, maanden of jaren ervoor inzichtelijk hebt. Positieve of negatieve effecten van een door u genomen maatregel zijn hierdoor direct duidelijk. Ook sluimerverbruik, dat wil zeggen het verbruik van energie door apparaten die niet bewust, onnodig en/of altijd aanstaan, is meteen zichtbaar.

Veilig

Nadat u zich bij slimmemeteruitlezen.nl heeft aangemeld, controleren wij de echtheid van de aanvraag door naar het opgegeven adres een brief met een unieke code te sturen. In het geval dat een verkeerd adres opgegeven is, vervalt de aanvraag en lezen wij de slimme meter niet uit. We volgen hierbij de regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Natuurlijk beschermen wij de persoonlijke gegevens van al onze klanten. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om de slimme meter uit te lezen. Deze data worden niet verstrekt aan derden. Zie ook onze Privacy Statement. Slimmemeteruitlezen.nl is een dienst van Enepa. Enepa is mede-opsteller en ondertekenaar van de Gedragscode van Onafhankelijke Diensten Aanbieders. De Gedragscode is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk via deze demoversie hoe eenvoudig en overzichtelijk slimmemeteruitlezen.nl is.


DIRECT AANMELDEN

Meld u direct aan en profiteer van de voordelen!
 
 

ZONNE-ENERGIE

Met slimmemeteruitlezen.nl ziet u in één overzicht de energie die u hiermee opwekt én teruglevert.